Referinte

Gerom SA – “Mergem mai departe !”

Posted by:

Gerom SA – “Mergem mai departe !”

„Pentru noi prioritatea numărul unu este creşterea competitivităţii pe plan local şi internaţional. Aceasta poate fi atinsă prin creşterea eficienţei, productivităţii şi calităţii produselor prin îmbunătăţirea continuă a atitudinii oamenilor” – Sergiu Bulăţel, general manager Gerom S.A.

Optimist, amabil, plin de idei şi zâmbitor, domnul Bulăţel explică ori de câte ori este nevoie, că a venit aici, împreună cu echipa de investitori de la Hystria Expert, acţionarul majoritar al companiei, ca să facă treabă indiferent că este criză sau nu: „Am venit aici ca să fim mai aproape de oameni şi să contribuim nu numai cu bani ci şi cu cunoştinţele pe care le avem. Dorim ca Gerom să activeze nu numai un an, trei sau cinci. Anul acesta compania împlineşte 45 de ani, avem de gând să continuăm activitatea încă 45 de ani cel puţin”, explică zâmbitor Sergiu, „dacă reuşim să implantăm în „codul genetic al oamenilor” capacitatea de îmbunătăţire continuă a atitudinii lor faţă de sine, colegi şi munca pe care o fac, avem şanse reale. Trebuie să înţelegem că omul este mai important decât maşina, aceasta fiind un instrument care dacă este mânuit cu grijă şi dibăcie obţinem produsul la timp şi la calitatea pe care o aşteaptă clientul”.

GEROM SA – Buzău este specializată în prelucrarea sticlei arhitecturale. Produce soluţii din sticlă pentru diverse domenii de aplicare: construcţii, industria auto, industria mobilei şi a electrocasnicelor. La momentul actual compania produce peste 2000 de articole, acestea fiind diferite combinaţii de formă şi prelucrare a geamului cum ar fi geam termoizolant, geam laminat, geam serigrafiat, geam curb securizat, geam curb termoizolant, geam de diferite forme şi diferite prelucrări ale cantului, precum şi cu decupaje de vastă complexitate. „Pot spune că Gerom produce orice aplicaţie cu sticlă plată pe care poţi să ţi-o imaginezi în viaţa cotidiană în limita dimensională dictată de capacitatea tehnologică a utilajelor sale.

Nu facem compromis în detrimentul calităţii. Preferăm să furnizăm produse un pic mai scumpe dar calitative. Avem contracte şi suntem recunoscuţi pentru calitate în multe ţări din Europa şi de asemenea ne extindem afacerile şi în celelalte zone ale lumii unde nu am pătruns încă”, a precizat Sergiu Bulăţel.

Investiţie serioasă, rezultate pe măsură

După ce au reuşit să treacă de „Furcile caudine” ale AVAS şi de procesele cu statul, „Hystria Expert”, compania de investiţii ce a preluat Gerom Buzău, a modernizat din temelii întreprinderea lăsată în paragină, investind şi atrăgând investiţii de peste 10 milioane de euro.

Astfel, producţia a fost ridicată şi menţinută la standarde europene numai cu 250 de muncitori, cât numără în prezent Gerom SA. Întreprinderea de tradiţie în prelucrarea sticlei, are cu ce se mândri: lansarea unui produs unic pe piaţa românească: „geamul securizat curbat”, acest lucru fiind posibil odată cu achiziţionarea noului cuptor performant de curbare şi securizare al geamului, de producţie – TAMGLASS ProE (Finlanda).

Atitudinea pro-activă şi profesionistă a acţionarului majoritar al Gerom S.A. a contribuit enorm la depăşirea crizei care a început în anul 2008 şi care continuă încă .Astfel fiind aproape de întreprindere în clipele grele şi cu ajutorul managementului de generaţie nouă compania a reuşit să crească cifra de afaceri cu 25% în anul 2010 şi cca. 35% în anul 2011.

Proiecte de viitor

Întrebat despre proiectele de viitor, general managerul Sergiu Bulăţel, a evitat elegant răspunsurile „prea amănunţite” despre ceea ce doreşte să facă, ştiindu-se că planurile de viitor „rămân o taină” atât pentru publicul larg, cât şi pentru competitori: „Despre planurile de viitor nu vă pot spune decât că avem şi sunt structurate pe o perioadă medie dar şi mare de timp. Este totuşi „o taină de afaceri”, dar vă pot spune că avem de gând să folosim la maxim ceea ce avem, de exemplu vom face să fie funcţională hala de cca 12000 de metri pătraţi, care de mult timp este în paragină. Acolo vom deschide o nouă activitate dar şi un show-room magazin de prezentare şi desfacere a produselor noastre”, a spus sursa citată mai sus. Discutând cu inima şi sufletul GEROM-ului – Sergiu Bulăţel, ai impresia plăcută că ceva se mişcă şi că nu este totul pierdut pentru industria şi economia ţării: „Cu toate că statul nu ne ajută cu absolut nimic şi ne bucurăm că nu ne mai pune piedici – acesta e un avantaj totuşi – pot spune că încă e bine la noi şi sperăm să fie şi mai bine. Am venit aici să facem treabă şi să o facem aşa cum trebuie, repet, accentul nostru este pe oameni şi pe eficienţa acestora în producţie, nu pe utilaje fără viaţă”.

Iulian GAVRILUŢĂ, Realitatea Economică Buzoiană, nr. 117 

0


About the Author:

Add a Comment