Referinte

Opinia Buzau – Vanzari record la Gerom

Posted by:

Opinia Buzau – Vanzari record la Gerom

*Societatea buzoiană a investit masiv în ultimii ani, cucerind astfel noi segmente de piaţă

La sfârşitul celui de-al treilea trimestru din acest an Gerom a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri cu 36,87 la sută mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, determinată de creşterea vânzărilor pe piaţa geamurilor destinate electrocasnicelor şi încheierii de noi contracte cu clienţii interni şi externi. În acest sens, cifra de afaceri a societăţii Gerom la data de 30 septembrie 2011 a fost de 24,86 milioane de lei, faţă de aceeaşi perioadă din 2010, când aceasta a fost de 18,16 milioane de lei. De asemenea, au crescut şi cheltuielile totale cu 19,65 la sută faţă de perioada similară a anului trecut.

Gerom SA Buzău are ca domeniu de activitate fabricarea sticlei plate. Societatea este specializată în prelucrarea sticlei arhitecturale, iar pe parcursul timpului activitatea a fost diversificată, fiind realizate atât produse destinate industriei auto, celei de construcţii sau de aparate electrocasnice, cât şi altor sectoare.

Societatea a câştigat noi segmente de piaţă prin noutăţile aduse, respectiv achiziţia unui nou cuptor de securizare – Tamglass HTBS PRO, a cărui principală caracteristică este constituită de posibilitatea execuţiei virajelor securizate curbate. Cu toate că acest echipament a necesitat un efort financiar de 2,4 milioane de euro, firma a lansat prin intermediul acestuia un produs unic pe piaţa românească, şi anume geamul securizat curbat.

Una dintre „bijuteriile” epocii comuniste, Gerom SA a înregistrat în ultimii şapte-opt ani un reviriment important, prin investiţiile efectuate în modernizarea tehnologiilor de fabricaţie şi diversificarea producţiei.

Societatea, cu tradiţie în prelucrarea sticlei, are ca acţionari compania Hystria Expert SRL Bucureşti, care deţine o cotă de 80,26 la sută din acţiuni, pe Gumă Valeiu care deţine 15 la sută din titluri şi alţi acţionari pentru cele 4,74 de procente.

Autor: Violeta AVRAM

Sursa: http://www.opiniabuzau.ro/index.php/economic/6371-vanzari-record-la-gerom

0


About the Author:

Add a Comment