Tipuri Sticla

Tipuri Sticla

Sticlele sunt materiale amorfe (necristalizate), cu rezistență mecanică și duritate mare, cu coeficient de dilatare mic. La temperaturi mai înalte se comportă ca lichidele subrăcite cu vâscozitate mare. Nu au punct de topire definit. Prin încălzire se înmoaie treptat, până la lichefiere, ceea ce permite prelucrarea sticlei prin suflare, presare, turnare, laminare.

Sticlele se obțin, în general, prin topirea în cuptoare speciale a unui amestec format din nisip de cuarț, piatră de var, carbonat de sodiu (sau de potasiu) și materiale auxiliare. Proprietățile fizice ale sticlelor sunt determinate de compoziția lor.

Tehnologia in domeniul producerii sticlei a evoluat, permitand aparatia unor game variate de tipuri de sticla ce sunt clasificate dupa proprietatile lor fizice, dupa aplicatiile unde se utilizeaza etc. Indiferent de domeniul in care se utilizeaza sticla, este important alegerea tipului corect  de sticla cu proprietatile, configuratiile si procesarile adecvate.

Specialistii din cadrul companiei noastra va ofera consultanta pentru alegerea sticlei optime in functie de proiectul pe care doriti sa il demarati.

 
Sticla Reflexiva
Sticla Decorativa

Sticla Ornament
Sticla Colorata in Masa

Geam Armat
Geam Antiefractie

Oglinzi